Wat heeft u nodig bij uw eerste afspraak:
- (eventueel) een verwijsbrief van een arts
- uw verzekeringspasje met daarop uw inschrijfnummer en het BSN-nummer,
- wij adviseren u om uw eigen handdoek of badlaken mee te nemen.
- informatie over uw verzekering voor fysiotherapie (zorg dat u weet hoeveel behandelingen u per jaar vergoed krijgt)
- een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort, ID-kaart, vreemdelingendocument)
Hoe ziet de eerste behandeling eruit?
De eerste behandeling duurt ongeveer 40 minuten. Tijdens deze behandeling zal eerst uw klachtenbeeld worden geïnventariseerd middels een vraaggesprek. Tijdens het gesprek kan het ook zijn dat u een aantal vragenlijsten krijgt aangeboden. Deze zullen dan per mail naar u worden verzonden, met het verzoek om deze in te vullen voor de eerst volgende afspraak. Aan de hand van dit gesprek wordt besproken of uw behandelaar iets voor u kan betekenen. Dit zal bij behandelbare grootheden worden vervolgd met een lichamelijk onderzoek. Het kan zijn dat u hiervoor kleren (deels) moet uittrekken.
Aan de hand van de informatie die volgt uit het lichamelijke onderzoek en de informatie vanuit de anamnese, zullen verdere conclusies worden getrokken of het starten van een fysiotherapeutische behandeling terecht zal zijn. Er zal dan met een plan worden opgesteld waar de behandeling uit zal bestaan en zal er een start worden gemaakt met de behandeling. Deze kan bestaan uit hands-on technieken (massage, manipulatie, mobilisaties, dry needling, etc), en/of uit oefeningen. Daarnaast zal er ook uitgelegd worden wat er aan de hand is en wat de prognose is van het herstel.
Dit consult duur dus ongeveer 40 minuten. Wij rekenen hiervoor 2 zittingen vanuit uw zorgverzekering, of het geldende particuliere tarief voor deze lange zitting.
De resterende tijd (ong. 10 min.) zal worden besteed om uw dossier op orde te krijgen, en uw huisarts per mail (beschermd) te informeren over uw komst.
Mocht het niet mogelijk zijn om op korte termijn een afspraak te plannen met een lange zittingstijd, dan kan worden overlegd om voor de eerste behandeling aan de reguliere zittingstijd (25 min.) vast te houden. Er zal dan getracht worden om dan ook een start te maken met de behandeling. Vaak loopt deze zitting uit, en zal de behandelaar het dossier op een later moment compleet maken. Hierdoor zal deze zitting ook als een dubbele zitting worden gerekend. Waneer er geen start gemaakt wordt met het behandelen, zal dit ook niet in rekening worden gebracht.
Inschrijven
Nieuw bij onze praktijk?
Specialisaties
Wat kunnen wij allemaal?
Locaties
Waar kunt u terecht?
Contact
Vragen of afspraak maken?