Haptotherapie

Suzan Lucas – Haptotherapeute

In de praktijk is Suzan Lucas werkzaam als haptotherapeut. Zij houdt zich bezig met individuele haptotherapie, relatiebegeleiding, zwangerschapsbegeleiding en  trainingen.

Bij een haptotherapeut kom je, via aanraken, oefeningen en gesprekken in contact met je eigen lichaam en gevoel en zo met je eigen mogelijkheden, wensen, verlangens en grenzen. Dit opent de weg naar een betere relatie met jezelf en je omgeving. Je gaat samen met de haptotherapeut op zoek naar de gevoelens die een rol spelen bij je klacht(en) en naar de manier waarop je met deze gevoelens omgaat. Via aanraken, oefeningen en gesprekken ontdek je mogelijk de oorzaak; het probleem wordt direct tastbaar gemaakt. Deze ervaringen met het hoe en waarom van de klachten leidt tot inzicht in wat je zou kunnen veranderen in jouw manier van leven. Als je samen met je partner voor relatiebegeleiding komt kan op deze manier verhelderd en voelbaar worden gemaakt hoe het contact is binnen je relatie, en waar de knelpunten en mogelijkheden zitten. 

Eén behandelsessie duurt 3 kwartier. Na enkele (meestal 4 a 5) sessies is er een evaluatiemoment. 

Een aantal indicaties voor haptotherapie:

  • lichamelijke problemen zonder duidelijke oorzaak,
  • stress, overspannenheid, burn-out,
  • problemen ten aanzien van intimiteit, nabijheid en seksualiteit, moeite met het voelen of stellen van grenzen, moeite met conflicten, moeite met omgaan en/of uiten van gevoelens,
  • chronische pijn,
  • het gevoel hebben niet op je plek te zijn of niet “lekker in je vel” te zitten, niet tevreden te zijn met de bestaande situatie of niet te weten wat je wilt, voelt of bezielt,
  • acceptatieproblemen ten aanzien van verlies, ziekte of handicaps,
  • problemen die verband houden met de overgang van de ene naar de volgende levensfase,
  • specifieke problemen bij kinderen,
  • relatieproblematiek.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding doe je samen met je partner. In 5 of 6 sessies ben je bezig met contact maken met het ongeboren kindje en bereid je je samen voor op de bevalling op een manier die bij jullie past. Er is ook nog een bijeenkomst met het kindje na de bevalling.

Suzan Lucas is lid van beroepsvereniging de V.V.H. (vereniging voor haptotherapeuten), het N.V.P.A. (Nederlands verbond voor psychologen, psychosociaal therapeuten en agogen) en van de V.H.Z.B. (Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders). Begeleiding wordt door steeds meer verzekeringsmaatschappijen (gedeeltelijk) vergoed. 

Wil je meer informatie over haptotherapie, haptonomische zwangerschapsbegeleiding of trainingen op basis van haptonomie? Voor het aanvragen van een folder, voor mondelinge informatie of voor het maken van een afspraak kun je bellen: (071) 5156057.

Boisotkade 2, 2311 PZ Leiden

https://www.haptonomieleiden.nl

Suzan Lucas is werkzaam als zelfstandige binnen de praktijk, en heeft haar eigen praktijk- en beleidsvoering.

Inschrijven

Nieuw bij onze praktijk?

Specialisaties

Wat kunnen wij allemaal?

Locaties

Waar kunt u terecht?

Contact

Vragen of afspraak maken?