Multidisciplinair Rug Traject

Dit multidisciplinaire traject is bedoeld voor patiënten met klachten in de onderrug, bekken en onderste extremiteit (benen, voeten).

Heeft u last van Recidiverende lage rugklachten, bekkenklachten, bekkenscheefstand, beenlengteverschil, uitstralende pijnen in de benen, voetklachten, knieklachten of heupklachten. Dan is deze multidisciplinaire traject wellicht interessant voor u.

Samenwerking

Rugklachten kunnen erg vervelend zijn en kunnen voor beperkingen in het dagelijks leven zorgen. Hulp zoeken in de vorm van fysiotherapie, podotherapie of oefentherapie is vaak een goede oplossing. Wanneer klachten blijven terugkeren, kan een bredere benadering van de klacht wenselijk zijn. Daarom is er een samenwerking gevormd tussen manuele therapie, podotherapie, oefentherapie Mensendieck om een gezamenlijk behandelprotocol te ontwikkelen voor deze doelgroep.

Werkwijze

Iedere discipline heeft haar eigen werkwijze, vaardigheden en kennis. Hieronder staat kort omschreven hoe deze is iedere behandelaar zal het onderzoek beginnen met een kort vraaggesprek om de klachten te inventariseren. Aan de hand van dit onderzoek wordt ingeschat welke disciplines op dat moment wenselijk zijn.

Verwijzingen

Om voor het multidisciplinaire traject in aanmerking te kunnen komen, kunt u (zonder verwijzing van een arts) een afspraak maken bij de manueel therapeut, podotherapeut, of bij de Mensendieck therapeut. De behandelaar die u als ziet, zal het medisch dossier aanmaken, en deze communiceren met de andere betrokken behandelaren. Zo wordt u door elke discipline kritisch onderzocht en behandeld.

Inschrijven

Nieuw bij onze praktijk?

Specialisaties

Wat kunnen wij allemaal?

Locaties

Waar kunt u terecht?

Contact

Vragen of afspraak maken?