Fysiotherapie

Fysiotherapie: hoe werken wij?

In een eerste gesprek zal de fysiotherapeut o.a. vragen naar het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en wat de klachten doet toe- of afnemen.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de fysiotherapeut de houding en het bewegen beoordeelt en, met specifieke bewegingen, de gewrichten onderzoekt. Op grond van de verkregen onderzoeksgegevens kan een diagnose worden gesteld. Samen met de patiënt zal de manueeltherapeut beslissen of er behandeld kan gaan worden of dat de patiënt terug gaat naar de verwijzend arts met een rapportage van de fysiotherapeut.

Als er behandeld gaat worden, dan zal deze behandeling niet alleen tot doel hebben de functie van de gewrichten te verbeteren, maar ook de houding en beweging tijdens werkzaamheden en recreatie te optimaliseren.

Tijdens de behandelingen

Bij een behandeling fysiotherapie zijn er verschillende behandelingen mogelijk.

De behandeling die bij u het beste van toepassing is wordt, in samen spraak met u gekozen door de fysiotherapeut. Dit kan bestaan uit oefentherapie, mobilisaties, dry needling of diverse andere technieken. Als de technieken zullen door de therapeut worden uitgelegd voor aanvang van de behandeling.

Voor fysiotherapie kunt u terecht bij:

Hoe wordt u fysiotherapeut in Leiden beoordeeld?

Inschrijven

Nieuw bij onze praktijk?

Specialisaties

Wat kunnen wij allemaal?

Locaties

Waar kunt u terecht?

Contact

Vragen of afspraak maken?