De Praktijk

Historie
De Praktijk Boisotkade is een van de oudste fysiotherapiepraktijken van Leiden. In de jaren 70 is de praktijk opgestart door mevr. Bouman en is gegroeid tot een praktijk met een team van 6 dames. De werkzaamheden waren toen vooral gericht op heilgymnastiek, massage, fysische therapie (stroomapplicaties als ultrakorte golf, interferentie, ultra geluid) en behandelingen bij de patiënt thuis. Later is ook de specialisatie manuele therapie toegevoegd.

Door de jaren heen is de praktijk ontwikkeld tot een kenniscentrum voor veel verschillende soorten klachten, en heeft de praktijk daarmee een goede reputatie weten op te bouwen.

Locaties:
De praktijk heeft zich ontwikkeld van een eenmanszaak aan de Kaiserstraat tot een maatschap. Door de groei en veranderingen in de praktijk, is de praktijk verhuisd naar de Boisotkade in 1992. De kerntaken van de praktijk waren vooral gericht op en manuele therapie en algemene fysiotherapie, al dan niet bij de patiënt thuis. In 2012 is de praktijk uitgebreid met een extra locatie aan de Amphoraweg, waardoor de praktijk beschikt over een modern ingerichte oefenruimte en een extra behandelkamer.
In 2019 is de praktijk uitgebreid met een dependance in Sassenheim, waar we gevestigd zijn in het pand van Happy Bodies
. Hier werken we samen met de personal trainers van de sportschool, en beschikken over een eigen behandelkamer.

Samenwerkingen – netwerk
Veranderingen in de gezondheidszorg blijven doorgaan, wat tot verdere veranderingen en ontwikkelingen in de praktijk heeft geleid. Ontwikkelingen in kennis en onderscheidende behandeltechnieken werden een grotere prioriteit waardoor tegenwoordig vrijwel iedere fysiotherapeut bij de Praktijk Boisotkade een erkende specialisatie heeft. De specialisaties die we nu als team bieden zijn manuele therapie, orofaciale therapie, kinderfysiotherapie, en specialistische zorg voor chronische ketenzorg (diabetes, claudicatio intermittens, cardiovasculair leiden, COPD, etc.) Daarnaast bieden we verdiepingen in de fysiotherapeutische zorg als technieken van Mulligan, dry needling en medische fitness. Elektrische applicaties zijn beperkt tot echografie, waarmee extra aanvullend onderzoek kan worden gedaan bij verdenking op lokale klachten van het bewegingsapparaat (slijmbeursontstekingen, spierscheurtjes, peesontstekingen).

Tegenwoordig profileert de Praktijk Boisotkade zich als team dat graag met andere disciplines samenwerkt. Op de hoofdlocatie aan de Boisotkade werken we samen met Oefentherapie Mensendieck Leiden Centrum, Haptonomie Suzan Lucas en Psychologie Lia Hoogenboom. Op de Amphoraweg hebben we een nauwe samenwerking met Podotherapie/ Podologie Footfixx, en in Sassenheim werken we veel samen met de personal trainers. Alle locaties zijn onderdeel van het verwijsweb wat de praktijk in de jaren heeft opgebouwd met verschillende medische disciplines (huisartsen, tandartsen, gnathologen, en andere medische specialisten). Door deze nauwe samenwerkingen kunnen we als multidisciplinair team sneller en doeltreffender naar elkaar verwijzen, waardoor we een betere kwalitatieve zorg kunnen realiseren.

Alle fysiotherapeuten zijn BIG-geregistreerd en aangesloten bij het kwaliteitsregister van SKF.

Inschrijven

Nieuw bij onze praktijk?

Specialisaties

Wat kunnen wij allemaal?

Locaties

Waar kunt u terecht?

Contact

Vragen of afspraak maken?