Behandeling van nekpijn

Nekklachten

Veel mensen lopen rond met nekpijn. Het is dan ook niet opvallend dat nekklachten de nummer twee klachten zijn die wij binnen de fysiotherapie tegenkomen. Er zijn veel verschillende oorzaken voor nekpijn, vaak is het een gevolg van (langdurig) in een verkeerd houding zitten of werken. Deze klachten zijn erg vervelend en kunnen lijden tot hoofdpijn of uitstralende pijnen richting de armen. 

Myofasciale klachten in de nek, deze klachten zullen vooral voelen als een stijf gevoel in de nek. Het kan zijn dat deze klachten maar een paar dagen duren, maar het is ook mogelijk dat deze klachten keer op keer terug komen. Dan hebben deze klachten vaak een onderliggende reden waardoor deze steeds weer terug komen. Er kan sprake zijn van hoofdpijnklachten als dit soort klachten voor langere klachten blijven bestaan.

Artrogene klachten in de nek, dit soort klachten zorgen vaak voor een bewegingsbeperking of klachten bij een specifieke beweging. Ook deze klachten kunnen zorgen voor hoofdpijn of een uitstralende klachten richting het hoofd, schouders of zelfs de rug. Artrogene klachten kunnen ook een van de oorzaken zijn dat myofasciale klachten steeds weer terug komen. 

Enkele oorzaken van nekklachten

  • Verkeerd werkhouding (zittend werk)
  • Overbelasting
  • Verkeerde houding tijdens de slaap

Vaak gaat de nekpijn vanzelf weer over. Dat is natuurlijk fijn. Maar als de nekklachten aanhouden, kan het verstandig zijn om hiervoor een (para)medisch specialist te raadplegen. 

Waar kan ik terecht met nekpijn?

In één van onze praktijken. Wij behandelen nekpijn / nekklachten op al onze locaties. Of u nu uit Leiden of omgeving komt, of uit de Bollenstreek, onze specialisten staan voor u klaar.

Wij zijn er voor u, en helpen uw graag aan uw nekpijn. Maak nu een afspraak voor uw nekpijn, in Leiden of Sassenheim

 

U kunt voor de behandeling van nekpijn terecht bij:

Hoe wordt u fysiotherapeut in Leiden beoordeeld?

Inschrijven

Nieuw bij onze praktijk?

Specialisaties

Wat kunnen wij allemaal?

Locaties

Waar kunt u terecht?

Contact

Vragen of afspraak maken?