Behandeling van hoofdpijn

Hoofdpijn behandelen

Hoofdpijnklachten komen veel voor, 60% van de bevolking komt wel eens in aanraking met hoofdpijnklachten. Bekende en veel voorkomende vormen zijn spanningshoofdpijn, migraine en cervicogene hoofdpijn.

Spanningshoofdpijn kenmerkt zich als tweezijdige, drukkende of knellende, matig intense hoofdpijn, gedurende minuten tot dagen. De hoofdpijn neemt niet toe bij fysieke activiteit en is niet geassocieerd met misselijkheid. De hoofdpijn kan activiteiten storen, maar meestal niet verhinderen.

Migraine kenmerkt zich als herhaaldelijk optredende hoofdpijn aan één kant van het hoofd gedurende 4 tot 72 uur. De hoofdpijn is vaak pulserend, matig tot heftig qua intensiteit en verergert bij fysieke inspanning, gaat vaak gepaard met misselijkheid en/of overgevoeligheid voor licht en geluid en verhindert de dagelijkse activiteiten.

Cervicogene hoofdpijn kenmerkt zich door hoofdpijnklachten vanuit de nek. Deze hoofdpijnklachten zijn voornamelijk gelokaliseerd aan één kant van het hoofd. Vaak gaat deze hoofdpijn gepaard met bewegingsbeperking in de nek. Druk in de nek kan de hoofdpijnklachten opwekken. Ook kan de pijn uitstralen in de schouder/arm aan dezelfde kant. Soms is deze hoofdpijn moeilijk te onderscheiden van andere soorten hoofdpijn.

Het behandelproces

Indien u bij ons onder behandeling komt kunt u het volgende verwachten. Tijdens de intake zal middels een vraaggesprek uw klachten worden geanalyseerd op basis daarvan een eerste diagnose kan worden gesteld. Middels aansluitend onderzoek zal worden bepaald welke behandelbare grootheden er zijn en hoe deze in samenwerking met u te gaan aanpakken. Dit kan middels behandeling vanuit de nek en/of kaakgebied zijn. Maar ook middels oefeningen voor de hoge nek en houding van de nek en het hoofd in meer algemene zin.

Wij behandelen middels Manuele therapie, Orofaciale therapie, Dry Needling en de methode Watson.

U kunt voor uw hoofdpijnklachten bij onze therapeuten terecht: 

Niels Kooijman 
Matthijs van Kamp

Voor behandeling van hoofdpijn kunt u terecht bij:

Hoe wordt u fysiotherapeut in Leiden beoordeeld?

Inschrijven

Nieuw bij onze praktijk?

Specialisaties

Wat kunnen wij allemaal?

Locaties

Waar kunt u terecht?

Contact

Vragen of afspraak maken?