Heropening praktijk vanaf 4 mei 2020

30 april 2020

Leiden, 30-04-2020

Betreft: heropening praktijk COVID-19

Beste bezoeker van de Praktijk Boisotkade en FysioBoisot,

Na de persconferentie van 21-04-2020 is er veel overleg geweest tussen verschillende partijen om de opening van de eerstelijnszorg fysiotherapie ter discussie te stellen. Fysiotherapie wordt niet gezien als een contactberoep, maar als paramedische zorg. Hiervoor gelden andere regels. Deze regels zijn gestandaardiseerd, waardoor er onder strikte voorwaarden weer fysiotherapeutische behandelingen mogen plaatsvinden in de praktijk. Lees daarom deze brief goed door, voordat u contact opneemt met de praktijk. Zo kunnen we veilig en verantwoord samenwerken.

Condities
Zoals bekend dient iedereen rekening te houden met de 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar en de algemene hygiënische voorschriften in acht houden.

Enkele belangrijke punten:

Bij verkoudheid, koorts, griepachtige verschijnselen, hoesten, niezen is behandeling niet mogelijk;
Niezen/hoesten dient te gebeuren in de elleboog;
Regelmatig handen wassen (>20 seconden).

Iedere bezoeker van de praktijk dient dus geen ziekteverschijnselen te hebben.

Regels
Om onze werkzaamheden te kunnen hervatten, hebben we een aantal regels moeten aanscherpen. Voor elke locatie (Leiden, Sassenheim) geldt:

Iedereen die een behandeling ondergaat, is verplicht om zijn/haar eigen grote (bad)handdoek mee te nemen.
Bij binnenkomst dient iedereen zijn/haar handen te desinfecteren met de aangeboden desinfecteergel in de praktijk.
Handen geven blijft niet mogelijk.
Er mogen maximaal 2 personen in de wachtkamer plaatsnemen. 5 Minuten voor de afgesproken tijd bent u welkom om in de wachtkamer plaats te nemen.
Eten en drinken in de wachtkamer is niet toegestaan.
Mocht u samen met iemand komen, dan vragen wij u vriendelijk om alleen de praktijk binnen te komen.
Wij verzoeken u om het toilet van de praktijk zo min mogelijk te gebruiken.

Beleidsplan
In de afgelopen tijd heeft de praktijk een uitgebreid beleidsplan ontwikkeld wat gericht is op het leveren van verantwoordelijke zorg. Met dit plan zijn de werkzaamheden van de fysiotherapeuten van de Praktijk Boisotkade gestandaardiseerd. U kunt dit beleid opvragen door een mail te sturen naar kooijman@fysioboisot.nl. Het beleidsplan zal dan zo spoedig mogelijk naar u worden opgestuurd.

Locaties
Voor de locatie op de Amphoraweg is individuele fysiotherapie weer mogelijk in de behandelkamer. De trainingsruimte blijft nog gesloten tot nader order. Zodra deze opengaat, wordt u geïnformeerd.

De wachtkamer van de praktijk is op de eerste verdieping. Wanneer u binnenkomt, kunt u gelijk doorlopen naar boven en daar plaatsnemen.

Voor de locatie in Sassenheim gelden de aanvullende punten:

De entree van de praktijk is verplaatst naar de zijkant van het pand. De voordeur is enkel bedoeld voor de sporters van Happy Bodies.
Om bij de zij-ingang te komen, dient u onder de poort door te lopen, langs de trainingsruimte naar achteren. Daar ziet u aan de linker zijde een metalen trap, en de glazen toegangsdeur naar de praktijk.
In de gang staan 2 stoelen klaar, waar u kunt plaatsnemen.

Hygiënische werkomgeving
Om voor een veilige en hygiënische werkomgeving te zorgen, hebben wij als team ook de nodige maatregelen getroffen. Alle behandelaren van de Praktijk Boisotkade werken met persoonlijke beschermende middelen (PBM), zoals deze door het RIVM zijn voorgeschreven (een veiligheidsbril, handschoenen, (chirurgisch) mondkapje, en een schort).

Opening praktijk
Vanaf maandag 4 mei is de praktijk weer (beperkt) geopend en kunnen er weer afspraken worden gemaakt. U kunt ons bereiken op 071-5125765. Het opschalen van de fysiotherapeutische zorg zal gefaseerd en gecontroleerd verlopen.

U kunt ook een mail sturen naar: praktijk@fysioboisot.nl. Wij zullen dan zo snel mogelijk met u contact opnemen.

De behandelingen kunnen dus vanaf maandag a.s. weer fysiek in de praktijk plaatsvinden. Videoconsulten blijven een onderdeel van het behandelingsaanbod; heeft u liever een online consult, dan is dat mogelijk. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met de praktijk voor het maken van een afspraak.

Wij verzoeken u vriendelijk om goed rekening te houden met bovenstaande punten. Samen met u kunnen we een veilige en goede behandeling realiseren!

Wij staan weer graag in de praktijk voor u klaar om het behandeltraject (weer) op te pakken!

Met vriendelijke groet,

Namens het team van de Praktijk Boisotkade/ FysioBoisot,

Niels Kooijman