Brief voor clienten 21-03-2020

21 maart 2020

Leiden, 21-03-2020

Beste bezoeker van de Praktijk Boisotkade en van FysioBoisot,

Graag informeer ik u over alle veranderingen van de praktijk in deze onvoorspelbare tijd. De afgelopen twee weken zijn er erg veel zaken veranderd in Nederland, wat ongetwijfeld ook grote invloed heeft op uw leven.

Hygiene-voorschriften:
Door middel van deze email wil ik u graag informeren over alles wat wij veranderd hebben in de praktijk. Vooropgesteld staat dat wij als Praktijk Boisotkade/ FysioBoisot ons zo goed mogelijk willen blijven inzetten om de fysiotherapeutische zorg te kunnen bieden. De praktijk is dus tot nadere berichtgeving geopend.
Alleen wel onder specifieke condities:
men mag geen symptomen hebben, zoals omschreven door de RIVM en het KNGF*. Indien er wel symptomen zijn, kunnen wij u helaas niet in de praktijk helpen. Mogelijk kunnen we wel voor u klaarstaan middels beeldcommunicatie.
bij binnenkomst wordt de lichaamstemperatuur gecontroleerd middels een infrarood voorhoofdthermometer;
op advies van het RIVM en het KNGF geven wij geen handen meer;
wij verzoeken u vriendelijk uw eigen schone handdoek mee te nemen voor de behandeling;
maximaal 4 personen in de wachtkamer. Is de wachtkamer vol, dan graag even buiten wachten;
tijdens de behandeling mag enkel de client mee naar binnen, tenzij het echt niet anders kan;
bij langer wachten in de wachtkamer (op bijv. iemand die onder behandeling is) verzoeken wij u dit buiten te doen.
de behandelsessie duurt 25 minuten, waarbij max. 15 minuten gewerkt wordt op binnen een afstand van 1,5 meter van de client (“hands-on”). Dit uit veiligheid voor de client als voor de behandelaar;
mocht u de beschikking hebben over een mondkapje, dan raad ik u aan deze te dragen in de praktijk.
* patiënt heeft één van de onderstaande verschijnselen:
a. (neus)verkoudheid; b. hoesten, kuchen of niezen; c. loopneus; d. keelpijn; e. verhoging (= 37,6 tot 38 graden) of koorts; f. kortademigheid; g. hoofdpijn; h. branderige ogen; i. moeheid; j. je ziek voelen; k. diarree. Bron:https://www.kngf.nl/binaries/content/assets/kngf/onbeveiligd/praktijkvoering/de-praktijk/professioneel-handelen-fysiotherapeut-tijdens-coronacrisis-def.pdf?utm_medium=email

Beleid praktijkruimtes:
Als behandelaren werken wij met handschoenen aan, dragen mondbescherming, en hebben bedrijfskleding aan wat aan het einde van de dag wordt gewassen. Na iedere behandeling wordt de behandelkamer gereinigd. Na 2-3 zittingen wordt de behandelkamer afgeblokt, zodat de deze gelucht en verder gereinigd kan worden.
De locatie aan de Amphoraweg is tijdelijk gesloten. De behandelingen die daar plaatsvonden, zijn verplaatst naar de Boisotkade.

Beeldcommunicatie:
Vanaf heden is het ook mogelijk om via een beeldverbinding contact te hebben met de praktijk. Wanneer u niet topfit bent, of niet naar de praktijk kunt komen, kan dit een veilige en effectieve manier zijn voor contact met de praktijk. Wij werken met Click Doc, wat een omgeving is voor beeldcommunicatie voor artsen en andere (para)medici. Om hiervoor een afspraak te plannen, kunt u contact opnemen met de praktijk. Deze zitting wordt door de zorgverzekeraar vergoed, en wordt berekend als een reguliere zitting fysiotherapie.

Website:
Op de website (www.fysioboisot.nl, www.fysiotherapeutenleiden.nl & www.fysioboisotsassenheim.nl) probeer ik dagelijks de laatste stand van zaken door te geven. Hierop staat ook vermeld of de praktijk geopend is. Twijfelt u? Dan kunt u natuurlijk de praktijk telefonisch bereiken: 071-5125765. Ten tijden van COVID-19 is de praktijk op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 13.00 uur. U kunt ook een mail sturen: praktijk@fysioboisot.nl.

Het team van de Praktijk Boisotkade / FysioBoisot staat graag voor u klaar. Mocht u zorgen hebben, of vragen hebben over uw gezondheid, dan denken we graag met u mee.

Namens het team van de Praktijk Boisotkade,

Niels Kooijman